IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pimco: Цените на жилищата в САЩ вероятно ще паднат с още 6-8%

При спад от 15-20% ипотеките на близо половината собственици на жилища ще се окажат по-скъпи от имотите, които изплащат, посочват от най-големия облигационен фонд

18:29 | 14.11.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Pimco: Цените на жилищата в САЩ вероятно ще паднат с още 6-8%

Цените на жилищата в САЩ вероятно ще се понижат с още 6-8%, преди да достигнат дъното, казва Скот Саймън от Pacific Investment Management Co., цитиран от Bloomberg.

Потенциалните купувачи са възпрепятствани от затегнатите правила за получаване на гарантирани от държавата жилищни заеми, както и от по-строги от предвидените от Федералната жилищна администрация (FHA), Fannie Mae и Freddie Mac изисквания на банките, посочва Саймън.

„Ако можете да вземете кредит, жилищата са изключително евтини, но ако не можете, те са невъзможно скъпи“, казва Саймън, директор на отдела за недвижими имоти на най-големия облигационен фонд в света.

Спрямо пазарния пик в средата на 2006 г. цените на жилищата са изгубили 31% от цената си – най-големият спад от Голямата депресия насам, сочат данни на индекса S&P/Case-Shiller.

Ако цените паднат с още 15-20%, ситуацията ще стане „изключително тежка“, тъй като ипотеките на почти половината от собствениците на жилища ще се окажат по-скъпи от имотите, които изплащат. Сега в подобна ситуация са изпаднали около една трета от собствениците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 17 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
30-50% още надолу за дълъг период
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 0
diado mrass
преди 12 години
То е ясно, че цените ще паднат поне с още 20%. Но нима някой си мисли, че "собствениците" ще се втурнат, ще зарежат всичко и ще тръгнат да търсят нови по-изгодни варианти?... По-скоро ще се наредят до ония с табелките "Окупирай Уолстрийт".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още