IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондовете за имоти и за частен капитал ще работят под засилени регулации

Европейският регулатор за ценните книжа и пазарите публикува обемна нормативна уредба, която акцентира върху правилата за отписване на активи

11:20 | 18.11.11 г.
Фондовете за имоти и за частен капитал ще работят под засилени регулации

Мениджърите на хедж фондове, фондове за частен капитал и фондове за недвижими имоти се изправят пред огромно увеличение на обема и детайлите на регулациите, наложени от Европейския регулатор за ценните книжа и пазарите, пише The Financial Times.

Органът публикува 500 страници нова нормативна уредба, която има за цел да уеднакви различните директиви, които касаят управлението на отделните фондове, както и да отговори на „новите реалности за бизнеса“.

Акцент в новата нормативна уредба е поставен върху правилата за отписване на активи. Трите реда, които в първоначалната директива се отнасяха до тях, са се увеличили на десет страници, отбелязва изданието.

Регулаторният орган пояснява, че с новото законодателство ще се повиши прозрачността за надзора и за инвеститорите, което ще подпомогне по-ефективното управление на риска. „Новите правила ще въведат всеобхватен и балансиран режим на работа в сектора“, коментира председателят на регулатора Стивън Майор.

Европейският регулатор ще отговаря и за подготовката на законодателството, което ще преоформи финансовия свят, включително и за директивата за пазарите на финансови инструменти и правилата за пазарните злоупотреби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още