IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Ар Джи Капитал 3 АДСИЦ обмисля издаване на сконтови облигации

Друга идея на дружеството е да издаде облигации с лихва, дължима на падежа

17:33 | 19.12.11 г.
<p>
	Проект &quot;Стара загора&quot;.&nbsp;<em>Снимка: И Ар Джи Капитал-3</em></p>

Проект "Стара загора". Снимка: И Ар Джи Капитал-3

Съветът на директорите на И Ар Джи Капитал 3 АДСИЦ свиква общо събрание на акционерите на което ще се гласува за издаване на сконтови облигации в размер между 9 и 9,6 млн. евро, показва поканата, публикувана чрез Бюлетин Investor.bg.

Събранието е свикано за 23 януари 2011 г. Друга идея на дружеството е да издаде облигации с лихва, дължима на падежа, като в този случай размерът на емисията трябва да е от 6,8 до 7,3 млн. евро.

Преди месец за облигации с лихва, платима при падежа гласуваха и акционерите на Експат Бета АДСИЦ.

Двете предложения на Съвета на директорите на И Ар Джи Капитал 3 АДСИЦ идват след ликвидната криза, обхванала дружеството вследствие на провала на продажбата на проект "Стара Загора" за 11 млн. евро.

Първоначалната идея на дружеството за справяне с кризата бе да увеличи капитала при емисионна цена от 3,35 лв./акция, като за целта намали номиналната стойност на акциите си от 10 на 1 лв. понеже капиталът не може да бъде увеличаван при емисионна цена по-ниска от номинала.

На 12 март 2012 г. падежира облигационна емисия на И Ар Джи Капитал 3 АДСИЦ за общо 6,514 млн. евро.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 37% до 3,80 лв. за брой и 8 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ(ERG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още