IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължава рискът от ликвидна криза за собственика на Grand Mall Varna

Въпреки че компанията продължава да отдава площи и да продава апартаменти, рискът в средносрочен план не е преминал

13:15 | 19.03.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Жилищният проект на компанията във Варна. <em>Изображение: Orchid Developments</em></p>

Жилищният проект на компанията във Варна. Изображение: Orchid Developments

Рискът от ликвидна криза в средносрочен план не е преминал за инвестиционната компания Orchid Developments Group Ltd., собственик на Grand Mall Varna, съобщават от компанията.

Компанията е в състояние да продължи дейността си в рамките на настоящото ниво на финансиране в краткосрочен план. Въпреки това все още не е ясно какъв обем средства ще може да се генерират в средносрочен план от продажбата на апартаменти и други активи, предупреждават от компанията.

В тази връзка бордът на Orchid в момента проучва най-доброто решение за предотвратяване на опасността от недостиг на работен капитал.

В началото на годината от компанията обявиха, че обмислят различни варианти за набавяне на необходимия капитал и реализацията на активите, включително и продажбата на някои от тях.

Появи се информация за преговори относно евентуалната продажба и на Grand Mall Varna, но до сделка така и не се стигна.

Днес от компанията съобщават, че продължават да сключват договори за нови площи във варненския мол. Най-новите двама наематели са местна верига ресторанти и мебелен магазин, които отворят обектите си през април и през май. С тях към момента близо 82% от площите в мола са отдадени под наем.

От началото на годината компанията е подписала и предварителни договори за продажбата на 29 апартамента в своите жилищни комплекси в София и Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още