IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възвръщаемостта от нелистваните фондове в Европа нараства леко

Най-силно се е представила Германия, в Италия пък е отчетен спад

09:45 | 21.06.12 г.
Възвръщаемостта от нелистваните фондове в Европа нараства леко

Общата възвръщаемост от нелистваните фондове в Европа е нараснала леко до 0,5% през първите три месеца на 2012 г. в сравнение с 0,4% през предходния аналогичен отчетен период, показват последните данни на Европейската асоциация на инвеститорите в нелиствани дружества за имоти (INREV), цитирани от онлайн изданието Property EU.

Капиталовият растеж продължава да е отрицателен, но се показчва до -0,2% спрямо -0,8% през последното тримесечие на миналата година, най-вече благодарение на по-високата възвръщаемост в Континентална Европа (-0,2% от -1,3%).

Най-лоши са резултатите в Италия, където общата възвръщаемост през първото тримесчие на тази година е -0,9%, докато най-силно е представянето на Германия (0,8%), макар че е налице спад от нивото от 1,4% за предходното тримесечие.

Core-фондовете продължават да дават по-добри резултати спрямо фондовете с добавена стойност, като при тях общата възвръщаемост е 0,7% в сравнение с 0,3%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още