IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчитат силен спад на инвестициите на китайците в нови жилища в Хонконг

През третото тримесечие малко над 23% от общите сделки с нови жилища в Хонконг са направени от китайци

15:10 | 24.10.12 г.
Отчитат силен спад на инвестициите на китайците в нови жилища в Хонконг

 

Китайските купувачи са ограничили разходите си за инвестиции в имоти в Хонконг през третото тримесечие, сочат данни на компанията Centaline Property Agency Ltd., цитирани от Bloomberg.

Близо една трета от парите, похарчени на пазара на нови жилища в Хонконг в периода юли-септември, идват от Континентален Китай, показва статистиката.

Делът на инвестициите на китайците в нови жилища обаче е с 19,8 процентни пункта по-малък в сравнение със същия период на миналата година.

Малко над 23% от общите сделки с нови жилища в Хонконг са направени от китайци. Това е с 18,9 процентни пункта под нивата отпреди година. 

На пазара на съществуващи жилища в Хонконг купувачите от континентален Китай са направили 8,6% от покупките през третото тримесечие, или с 1,5 процентни пункта по-малко спрямо същия период на 2011 г.

Цените на жилищата в Хонконг са нараснали с над 90% от началото на 2009 г. поради недостига на ново предлагане и наплива на купувачи от Китай. Рекордно ниските лихви привличат и повече инвестиции от местни купувачи, допълват от Centaline.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още