IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконг изпревари Ню Йорк и вече е най-скъпата търговска дестинация в света

Средните наеми на търговските площи в Хонконг са нараснали с 35% до 28 300 долара/кв. м за 1 година

16:04 | 14.11.12 г.
Хонконг изпревари Ню Йорк и вече е най-скъпата търговска дестинация в света

Хонконг сложи край на 11-годишното лидерство на Ню Йорк в списъка на най-скъпите търговски райони в света на фона на конкуренцията за площи сред компаниите за луксозни стоки, търсещи възможност да продават на туристите от континентален Китай, пише Bloomberg.

Средните годишни наеми на "Козуей Бей" в Хонконг са нараснали с 35% до 28 300 долара/кв. м към края на юни спрямо същия период на миналата година, сочат изчисления на Cushman & Wakefield.

Така Хонконг изпреварва "Пето авеню" в Манхатън, където средните наеми също са се повишили, но със само 11% на годишна база до 26 900 долара/кв. м.

"Шанз Елизе" в Париж се покачва на трета позиция в класацията, включваща 326 първокласни търговски дестинации, като там цените се увеличават с 30% до 12 150 долара/кв. м.

По-високата позиция на френската столица е за сметка на "Гинза" в Токио и "Пит Стрийт" в Сидни. И в двата града наемите на търговски площи са останали без промяна.

Собствениците на "Козуей Бей" Hysan Development Co. и Emperor International Holdings Ltd. отчитат по-високи продажби от страна на наемателите си благодарение на потока от посетители от континентален Китай, желаещи да се възползват от освободените от данъци покупки от Хонконг.

През първите девет месеца на годината туристите са похарчили 17,8 млрд. долара, или с 18% повече в сравнение със същия период на 2011 г.

Броят на посетителите от континентален Китай се е увеличил с 31%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още