IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В ход е мащабно преобразяване на южния бряг на Темза в Лондон

Проектът Nine Elms обхваща 195 хектара и е най-голямата инвестиция за преобразяването на британската столица

14:31 | 23.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Многомилиардната реконструкция ще превърне занемарената индустриална зона в квартал с огромно значение. <em>Снимка: nineelmslondon.com&nbsp;</em></p>

Многомилиардната реконструкция ще превърне занемарената индустриална зона в квартал с огромно значение. Снимка: nineelmslondon.com 

Планира се мащабно преобразяване на южния бряг на р. Темза в Лондон. Проектът Nine Elms обхваща 195 хектара и предвижда тотална промяна на източната част на Батърсий, Воксхол и Ламбет Бридж.

Проектът обхваща и два емблематични за Лондон обекта – изоставената електроцентрала Батърсий и Ню Ковънт Гардън Маркет.

През 2017 г. в една от бъдещите сгради ще се премести и американското посолство в британската столица. Очаква се тя също да се превърне в една от емблемите на града и да допринесе за обновения изглед.

Многомилиардната реконструкция ще превърне занемарената индустриална зона в квартал с огромно значение. Предвижда се изграждането на 16 хил. нови жилища, ултра модерни търговски площи, офиси, зелени пространства и други сгради, както и две нови метростанции.

Това е най-голямата инвестиция за преобразяването на Лондон, благодарение на която ще бъдат разкрити и нови 25 хил. работни места.

Реализацията на проекта вече започна. Част от проекта Nine Elms са новоизградената Vauxhall Tower и първата фаза на проекта Riverlight.

Очаква се в района да се заселят около хиляда нови жители до 2014 г.

Около 14 хил. нови жилища и 400 хил. кв. м търговски площи са в процес на одобрение и проектиране. Очаква се засилване на строителната активност в района в следващите 2-3 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още