IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Губернаторът на щата Ню Йорк предлага план за преобразяването на крайбрежието

Андрю Куомо иска да изкупи жилища в рискови райони и да ги разруши, за да изгради естествени бариери пред природните стихии от мащаба на урагана Санди

12:33 | 05.02.13 г.
<p>
	Ураганът порази хиляди жилища по североизточното крайбрежие на САЩ. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ураганът порази хиляди жилища по североизточното крайбрежие на САЩ. Снимка: Ройтерс

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо иска да използва 400 млн. долара от федералната помощ за възстановяването от урагана Санди, за да преобрази крайбрежето и да го подготви за бъдещи бедствия, предаде Bloomberg.

Куомо иска купи жилища, разположени в крайбрежните райони, по цени отпреди природното бедствие. Идеята му е да разруши къщите, а празните парцели да бъдат подготвени за своеобразен щит срещу бедстия с подобни мащаби.

Идеята на губернатора е част от по-мащабна инициатива за преустройството на крайбрежието, която Куомо предложи през януари. Той иска да изгради и дюни, влажни зони и други природни бариери.

Според източници от властите за програмата за изкупуване ще могат да се класират около 10 хил. жилища, като се очаква между 10 и 15% от собствениците на имоти в района да изберат тази опция. Ако те се преместят в рамките на квартала, в който живеят, ще получат 5% бонус над пазарната цена на имотите им.

За собствениците, живеещи в рискови райони, чиито имоти обаче не са били засегнати или са пострадали минимално, бонусът ще е 10%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още