IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Лошата банка" на Испания започна да продава имоти

На пазара излязоха 13 хил. проблемни активи, предимно жилища на стойност над 100 хил. евро

14:42 | 05.02.13 г.
"Лошата банка" на Испания започна да продава имоти

Т. нар. "лоша банка" на Испания в понеделник започна да продава първата партида от жилища, придобити от изпаднали във финансови затруднения кредитори, съобщи Financial Times.

Институцията обяви, че ще пусне на пазара 13 хил. имота, които по-рано са били собственост на спасената от държавата Bankia.

В края на декември “лошата банка“ пое от четири национализирани банки, включително Bankia, проблемни имотни активи за 37 млрд. евро, сред които парцели, жилища под възбрана, полузавършени строежи и кредити за строителни компании. В замяна кредиторите получиха спасително финансиране, за да запълнят капиталовите дупки.

“Лошата банка“, която бе основана като условие за получаване на помощ за банковата система на Испания, стартира трудно. Ключови подробности, включително начинът, по който ще бъдат управлявани активите, и организацията, която ще ги управлява, все още не са уточнени и в момента активите продължават да се управляват от банките.

Преди няколко месеца без изготвен бизнес план, който в момента се преработва, припомня изданието. Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд призоваха институцията да гарантира наличието на цялостен дългосрочен документ, базиран на актуална информация.

Пуснатите за продажба жилища са основно новопостроени и на стойност над 100 хил. евро. Обявите са публикувани на сайта на звеното за имоти на Bankia - Bankia Habitat. Сред тях има имоти в курорти на южния испански бряг, като Марбея и Малага, както и къщи в центъра на някои от големите испански градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още