IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания създава фонд с 225 млн. лири за довършване на строителни проекти

Целта е да се помогне за възобновяването на замразени проекти в страната

15:00 | 15.03.13 г.
Великобритания създава фонд с 225 млн. лири за довършване на строителни проекти

Британският жилищен министър Марк Приск обяви създаването на фонд за 225 млн. паунда, целящ да подпомогне довършването на големи регионални проекти за построяването на така нужните на страната жилища, предаде онлайн изданието PropertyWire.

Приск обясни, че целта на фонда е да помогне за възобновяването на замразени проекти в страната и призова местните власти и строителите на подобни обекти да се възползват от наличната държавна помощ. Средствата са част от по-голям фонд за местна инфраструктура на стойност 474 млн. паунда, чиято цел е да стимулира икономическото развитие.

Приск обяви също заем за 24,7 млн. паунда за Университета в Рединг, с който да бъде довършен проект в Уокингам за 2500 нови жилища, две основни училища, квартален център, магазини, парк и съоръжения за езда, както и нов специализиран парк за наука и изследвания.

Инвестицията ще бъде използвана за изграждането на нов път и мост, който да свързва комплекса с центъра на Уокингам.

Това е четвъртият мащабен проект, който правителството подпомага от август миналата година насам. Останалите са Ийстърн Куори в Кент за 22 000 жилища, Кранбрук близо до Екзитър, който получи 20 млн. паунда за създаването на 1500 работни места, нови железопътни връзки до Лондон и 6300 жилища, както и Феърфийлд в Милтън Кейнс със 6000 жилища.

Приск отбеляза също, че средствата са допълнение към по-широк кръг от мерки, въведени от 2010 г. насам, целящи да дадат тласък на строителството във Великобритания, да подпомогнат кандидат-купувачите и да оползотворят жилищните запаси на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още