IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изготвят технически паспорт на сградата на Министерския съвет

Прогнозната стойност на проекта е малко под 92 хил. лева без ДДС

14:38 | 29.03.16 г.
Изготвят технически паспорт на сградата на Министерския съвет

Обществена поръчка за изготвяне на технически паспорт и сертификат за енергийни характеристики е обявило правителството. Процедурата се отнася до сградата на Министерския съвет на столичния бул. "Дондуков" 1 и при нея няма да се използва възможността за организиране на електронен търг, става ясно от тръжната документация.

Прогнозната стойност на поръчката е 91 667 лева (без ДДС), като водещ критерий за избор на кандидати е най-ниската цена. Срещу заложената сума изпълнителят трябва да направи детайлно обследване на сградата и на базата на него да изготви техническия паспорт и сертификатите за енергийна ефективност.

На тяхна база ще могат да бъдат правени предложения за внедряване на енергоспестяващи мерки, ако такива се налагат.

Желаещите да извършат заложената в поръчката услуга трябва да имат поне три изпълнени подобни услуги в рамките на последните три години. Те трябва да докажат и че имат нужния квалифициран персонал за изпълнение на поръчката. 

От документацията е видно, че части от сградата се управляват съвместно от Министерския съвет, Конституционния съд, трудовото министерство, Националната агенция за приходите, Агенцията за социално подпомагане и Държавната агенция за закрила на детето. Тези институции са сключили споразумение за възлагане на обща обществена поръчка.

Във връзка с общото управление изпълнителят на обществената поръчка трябва да изготви екзекутивно заснемане на сградата и да определи точната площ, предоставена за управление на всяка от страните по споразумението.

Срокът за изпълнение на поръчката е три месеца от сключване на договора за възлагане.

Крайният срок за приемане на оферти по този търг е 10 май 2016 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още