IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийското чудо Tata: след евтините автомобили - евтини жилища

По-рано тази година компания обяви първи проект за евтини жилища с цени, стартиращи от 8100 долара за апартамент

16:10 | 25.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Индийското чудо Tata: след евтините автомобили - евтини жилища

След старта на производството на евтини автомобили Nano по-рано тази година, индийската компания Tata разшири предложението си от продукти на достъпни за потребителите цени до жилищния сектор, съобщава Economic Times.

Компанията е предложила на пазара жилища на цени от 1,273 млн. рупии (26 500 долара) за апартаменти с две спални.

Tata Housing Development Company е обявила началото на свой проект от 1300 жилищни единици извън Мумбай с апартаменти от две спални, хол и кухня с минимална площ от 62 кв. метра.

Компанията започна дейността си по проект за евтини жилища през май тази година, като предложи апартаменти с една стая на цени от 8100 долара в Мумбай.

След старта на проекта програмата се очаква да бъде разширена и до останалата част на страната, главно във второстепенните градове. Клиентите ще могат да резервират апартаменти, като заплащат 10% от продажната цена.

Пилотният проект, наречен New Haven, се развива на площ от 150 хил. кв. м и ще включва обществени съоръжения и удобства за жителите.

През май от компанията обявиха, че смятат да разпределят апартаментите в комплекса чрез лотария.

Търсенето на жилища в Индия се понижи наполовина в сравнение със средата на миналата година, след като цените се покачиха над два пъти, а централната банка повиши лихвените нива, за да успокои инфлацията.

През май от Tata казаха, че цените на жилищата ще бъдат поддържани ниски чрез ограничаване на разходите за строителство на около 700 рупии за кв. фут (107 долара на кв. м) и чрез споделяне на приходите със собствениците на земята.

Компанията смята да изгради до 15 хил. евтини жилища през следващите 3-4 години в няколко града, сред които Мумбай, Делхи, Бангалор и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още