IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът за имоти Madara се делистна от Лондонската борса

Фондът, който планираше ваканционен проект на Черноморието, може да продаде активите си у нас

12:19 | 06.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът за имоти Madara се делистна от Лондонската борса

Инвестиционният фонд за имоти Madara Bulgarian Property Fund Ltd., който планираше изграждането на мащабен ваканционен комплекс на българското Черноморие за 1 млрд. евро, обяви официално края на публичната търговия с акциите си.

В съобщение до Лондонската борса днес от компанията казват, че с днешна дата книжата на фонда се делистват от борсата.

Madara, чиято дейност у нас бе сериозно засегната от икономическата криза, съобщи намерението си за делистване още в началото на декември.

Тогава бяха съобщени и планове за някои ключови структурни и стратегически промени от страна на компанията. Една от тях бе възможна продажба на активите на компанията у нас, в случай че не бъде намерен модел за продължаване на реализацията на проекта, която все още се намира в начална фаза.

Също така от фонда обмислят възможността и за привличане на инвеститор, който да предостави необходимото финансиране за проекта.

Междувременно обаче компанията се нуждаеше от оперативен капитал, за да продължи дейност през следващите 12 месеца и да приеме най-удачния вариант за действие.

В края на декември от фонда съобщиха, че са привлекли капитал от 912 хил. евро чрез емисия на права, която бе записана на 76%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още