IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Естонската Арко рефинансира кредит за 15,5 млн. евро за проект в София

Компанията е договорила увеличение на обема на кредита с 1 млн. евро

17:35 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
Естонската Арко рефинансира кредит за 15,5 млн. евро за проект в София

Строително-инвестиционната компания Арко Инвест ЕООД, 100% дъщерно дружество на естонската Arco Vara Group, съобщи, че е рефинансирала свой заем за развитието на един от проектите си в столицата.

Компанията е получила финансиране от Piraeus Bank Bulgaria, с което е рефинансирала съществуващи задължения за изграждането на проекта Boulevard Residence, разположен на бул. „Мадрид“ в София.

В резултат на новото споразумение размерът на кредита е бил увеличен до 16,5 млн. евро от първоначалното финансиране на стойност 15,5 млн. евро. Срокът за погасяване е бил удължен с три години до 2015 г.

От компанията обявяват в съобщение до фондовата борса в Естония, че проектът ще бъде финализиран през първото шестмесечие на 2010 г.

През 2008 г. Арко получи кредитно финансиране на стойност 15,5 млн. евро за проекта. По първоначални данни инвестицията в него ще достигне 20 млн. евро.

Също така компанията изгражда и жилищен комплекс в столичния квартал „Манастирски ливади”.

Естонската група Arco Vara е създадена през 1992 г., като днес тя развива дейност чрез 17 офиса в Естония, Латвия, Украйна и Българи с общо 170 служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 03.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още