IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на услугите в САЩ забави ръст през октомври

Новите поръчки на промишлени стоки обаче регистрираха неочакван ръст

20:28 | 03.11.11 г.
Секторът на услугите в САЩ забави ръст през октомври

Активността в американския сектор на услугите намаля през октомври до най-ниското си ниво от 3 месеца, но новите поръчки за промишлени стоки неочаквано нараснаха през септември, съобщи Ройтерс, като се позова на проучване на Института за приложен мениджмънт (ИПМ).

Индексът на бизнес активността в сектора се понижи до 52,9 пункта през октомври от 53,0 пункта през предходния месец, оставайки под прогнозите на анализаторите за ръст до 53,5 пункта. Показател над 50 все пак показва ръст в сектора.

Индексът на новите доставки се понижи до 52,4 пункта от 56,5 пункта, но подиндексът за безработицата регистрира ръст до 53,3 пункта от 48,7 пункта, което е най-висок показател от юни досега.

Новите поръчки за американските промишлени стоки неочаквано нараснаха през септември с 0,3%, докато данните за ръста през август бяха коригирани до 0,1% от предварително обявения спад от 0,2%, а плановете на бизнеса за капиталови разходи се разшириха, става ясно от съобщение на министерството на търговията на САЩ.

Икономистите очакваха спад на поръчките от 0,1%. Ако се изключат поръчките в транспортния сектор, ръстът през септември достига 1,3% след спад от 0,1% през предходния месец.

Поръчките за средства за производство с изключение на самолетите са се увеличили с 2,9% през септември, което е най-добър показател за последните 6 месеца, след като през август нараснаха с 0,9%.

„Ако изхождаме от данните на ИПМ за производството и услугите, икономиката все още пълзи с анемично темпо“, заяви Бърнард Бомоул, старши икономист в  The Economic Outlook Group LLC в Принстън, щата Ню Джърси. „За повечето американци няма разлика дали икономиката е затънала в това темпо или сме в рецесия. Това е ръст, лишен от блясък, който няма да доведе до нарастване на наемането на нови служители“, добави той.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още