IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на индустриалното производство в САЩ през септември

Ръстът в промишленото производство компенсира спада при комуналните услуги

17:51 | 17.10.11 г.
Ръст на индустриалното производство в САЩ през септември

Индустриалното производство в САЩ през септември нарасна с 0,2% на месечна база, като ръстът в промишленото производство надхвърли спада в производството на компаниите, осигуряващи комунални услуги, съобщи Ройтерс, като се позова на данни на американския Федерален резерв.

На годишна база промишленото производство е нараснало с 3,2%.

Данните за август бяха коригирани до нулев ръст в сравнение с предварително обявените 0,2%, а очакванията на анализаторите през септември се оправдаха напълно.

При производството в комуналната сфера е регистриран спад от 1,8% след понижение от 2,9% през август, но промишленото производство, което нараства за трети пореден месец, отчита ръст от 0,4%, като при стоките за дълготрайна употреба ръстът е от 0,9%.

Показателят за промишленото производство през август пък бе понижен до ръст от 0,3%.

Добивната промишленост се е разширила с 0,8% за втори пореден месец.

Работните места в промишленото производство през септември са намалели с 13 000 при спад от 4 000 през август, а средното седмично работно време също се е понижило.

Показателят, който отчита натоварването на производствените мощности, през септември се е покачил до 77,4% от 77,3% през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още