IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank е най-големият търговец на валута в света

На германската банка се падат близо 11% от дневния оборот

09:44 | 06.03.13 г.
Deutsche Bank е най-големият търговец на валута в света

Германската банка Deutsche Bank заема най-голям дял от търговията с валута в света. Изчисленията са на консултантската компания Greenwich Associates и са базирани на проучване, проведено между септември и ноември 2012 година, пише Bloomberg.

На Deutsche Bank се пада около 10,7 на сто от оборота на валутния пазар за периода.

На второ място с 10,1 на сто е Citigroup, третата позиция е за швейцарската банка UBS – 10 на сто. Четвъртото място се пада на британската Barclays, която е била най-големият търговец на валути през 2011 година.

Най-големият играч на корпоративния пазар е Citigroup, докато Deutsche Bank е лидер при сделките на големите играчи от финансовия сектор – хедж фондове и застрахователни компании.

По данни на Банката за международни разплащания от 2010 година всеки ден на валутния пазар се сключват сделки за над 4 трлн. долара. По всяка вероятност в момента оборотът е дори и по-голям, но все още няма актуални данни за него поради факта, че проучването на банката се прави веднъж на всеки три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още