IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустрията и продажбите на дребно в Китай забавят растежа

Ръстовете за януари-февруари са съответно 8,6% и 11,8% на годишна база спрямо 11,4% и 14,7% преди година

09:18 | 13.03.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индустрията и продажбите на дребно в Китай забавят растежа

Индустриалното производство и продажбите на дребно в Китай са се разширили с по-бавни темпове през първите два месеца на 2014 г. на годишна база, показаха последните правителствени данни от четвъртък.

Индустриалната дейност в най-голямата азиатска икономика е нараснала с 8,6% през отчетния период на годишна база в сравнение с покачването от 11,4% година по-рано, предава WBP Online. Анализаторите очакваха ръст от 9,5%.

Същевременно Националното статистическо бюро на Китай публикува също така и данните за продажбите на дребно, които показаха ръст от 11,8% на годишна база. Годишна по-рано покачването достигна 14,7 на сто. Пазарът пък бе заложил на разширение от 13,5 на сто.

И двата индикатора са изчислени за първия двумесечен период на 2014 г. и са в сравнение със същото време година по-рано, отчитайки сезонните изкривявания от Лунната Нова година.

Китайската икономика е под светлината на прожекторите на инвеститорите през последните дни, след като последните икономически данни засилиха опасенията за забавяне на растежа.

Износът на Поднебесната империя се сви с 18,1% на годишна база през февруари след покачването от 10,6% месец по-рано. Анализаторите очакваха растеж от около 11 на сто.

Властите в Пекин отчетоха външнотърговски дефицит в размер на 23 млрд. долара през февруари, което е далеч под публикувания месец по-рано излишък от 31,6 млрд. долара. Очакванията на експертите бяха за външнотърговски излишък в размер на 12,4 млрд. долара.

Повече за Китай вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 13.09.22 г.

503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 32 rate down comment 8
Димитър Вучев
преди 10 години
Коригирахме, благодаря :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 9
Батя
преди 10 години
"забавяне възстановяването"От какво по-точно да се възстановяват!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още