IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DISH Network става най-голямата компания в света, приемаща биткойни

Нe знаем какво точно ще бъде търсенето, посочиха от американския телевизионен гигант

15:35 | 30.05.14 г.
DISH Network става най-голямата компания в света, приемаща биткойни

В днешно време да заплатиш пицата си в биткойни изглежда наистина интересно, макар и не особено разпространено на този етап. Не така стоят нещата обаче при сателитната телевизия, особено ако сте абонат на DISH Network. Гигантът в сателитната телевизия съобщи, че ще започне да приема плащания в биткойни през юли, предава Еntrepreneur.com.

Dish, който доставя сателитни услуги на 14 млн. домакинства, заяви, че ще бъде най-голямата компания, приемаща биткойни досега. Дружеството ще използва платформата Coinbase за обработване на трансакциите с дигиталното парично средство.

"Нe знаем какво точно ще бъде търсенето", заяви Бърни Хан, главен оперативен директор в Dish. "Може да бъде малко, може да бъде и по-голямо. То обаче вероятно ще расте", посочи още той, цитиран от NY Times.

"Приемането на биткойни се използва за всякакви неща – маркетинг, брандинг и привличане на нови клиенти", отбеляза Гил Лурия, анализатор в Wedbush Securities. "Не мисля, че много клиенти на Dish ще плащат в биткойни, но това не означава, че компанията няма да извлече полза от това", отбеляза още той.

Други търговци на дребно, като Overstock.com и Virgin America, вече приемат виртуалната валута. Въпреки това дружествата не отчитат вълна от желаещи да използват паричното средство. По-малко от 1 на сто от сделките са били сключени в биткойни според последния отчет на Overstock.

Последните нашумели сделки, в които бяха използвани алтернативните пари, са особено интересни. През март биткойн ентусиаст направи истински удари, използвайки повече от 800 биткойна, за да сдобие с луксозна вила в Бали. Трансакцията бе осъществена чрез уебсайта BitPremier. Платформата предлага възможност на продавачите да изброят качествата на продуктите, които предлагат, а цените се изчисляват както в традиционна валута, така и в биткойни. Когато бъде осъществена продажба, сайтът прибира 5% комисиона, платена в биткойни.

След седмиците под границата от 500 долара за брой, в последните дни биткойнът отново поскъпна, покачвайки се до текущите 593,56 долара. Рекордната стойност бе отбелязана през ноември миналата година, когато дигиталните пари се разменяха за повече от 1 200 долара.

Графика: CoinDesk

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още