IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще сложи ли Фед край на лесните пари?

Пазарът очаква поредния ключов доклад за индекса на потребителските цени в еврозоната

08:37 | 27.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ще сложи ли Фед край на лесните пари?

През новата седмица инвеститори ще насочат погледи към резултата от двудневната среща на Федералния резерв на САЩ, оставайки в очакване водените от Джанет Йелън банкери да сложат край на програмата си за изкупуване на активи.

Във фокуса на инвеститорското внимание ще попаднат и данните за инфлацията в еврозоната в петък на фона на нарастващите очаквания, че Европейската централна банка ще трябва да предприеме допълнителни стъпки за стимулиране на буксуващата икономика на Стария континент.

В понеделник (27 октомври) институтът Ifo ще публикува данните за германския бизнес климат. Евростат пък ще публикува данните за паричното предлагане и частното кредитиране.

Великобритания ще оповести доклада за продажбите на дребно.

В САЩ пък се очакват данните за продажбите на съществуващи жилища.

Във вторник (28 октомври) Япония ще оповести данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, която съставлява по-голямата част от общата икономическа активност.

САЩ ще публикуват данните за поръчките на дълготрайни стоки и доклада на Conference Board за доверието на потребителите.

В сряда (29 октомври) японските власти ще публикуват предварителни данни за промишленото производство.

Нова Зеландия ще представи данните за доверието на частния сектор.

Британските власти ще публикуват статистиката за нетното кредитиране на физически лица.

В Канада пък се очакват данните за инфлацията на промишлените стоки.

Федералният резерв ще обяви своето решение за паричната политика, което ще бъде последвано от пресконференция на Джанет Йелън.

По-късно в сряда на Новозеландската централна банка ще също ще обяви решението си за основната лихва и публикува своя доклад с икономически очаквания.

В четвъртък (30 октомври) Австралия ще публикува доклада за цените на вноса.

Великобритания ще оповести данните за инфлацията на цените на жилищата.

В еврозоната Германия ще представи предварителните данни за потребителската инфлация, която съставлява по-голямата част от общата инфлация. Най-голямата икономика в еврозоната също така ще публикува доклада за промяната в броя на безработните.

Испанските власти също ще представят предварителните данни за инфлацията на потребителските цени, както и данните за растежа на икономиката през третото тримесечие.

В САЩ се очакват ревизираните данни за растежа на БВП през третото тримесечие, както и седмичния доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

По-късно през деня председателят на Фед Джанет Йелън ще говори по време на събитие във Вашингтон, като коментарите ѝ ще бъдат следени отблизо.

В петък (31 октомври) Япония ще публикува статистиката за разходите на домакинствата и потребителските цени.

Междувременно Японската централна банка ще обяви своето решение за паричната политика и публикува своя отчет. Представители на банка също така ще дадат официална пресконференция за медиите.

Еврозоната ще публикува предварителните данни за потребителските цени, както и доклада за равнището на безработицата. Освен това Германия ще оповести данните за продажби на дребно, а Франция ще представи статистиката за потребителските разходи.

Канадските власти ще публикуват месечния си доклад за растежа на БВП.

САЩ ще затворят седмицата с данните за доходите и разходите на домакинствата, както и с ревизираните данни за потребителското доверие и доклада за бизнес активността в района на Чикаго.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още