IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft вече приема разплащания в биткойни

Използването на дигиталната валута от страна на гиганта засега се ограничава до територията на САЩ

15:14 | 11.12.14 г.
Microsoft вече приема разплащания в биткойни

Microsoft вече приема биткойни като опция за плащане за дигитално съдържание, предава The Verge.

Софтуерният гигант започна постепенно да подкрепя все повече и повече цифровата валута. По-рано тази седмица бе обявено приемането на плащания в биткойни, след като месец преди това Microsoft добави биткойн конвертор на валути към търсачката Bing.

Биткойните могат да се използват за захранване на акаунтите на потребителите на Microsoft, което позволява на собствениците да купуват приложения за Windows и Xbox игри, музика и видео. Въпреки че биткойните могат да бъдат добавени към баланса на Microsoft Account, те не могат да се използват за закупуване на услуги, като например Office 365.

Това е изненадващ ход от страна на Microsoft, която се превръща в първата голяма технологична компания, обявила се в подкрепа на биткойна. За целта гигантът вече интегрира услугата BitPay, чрез която се обработват биткойн транзакции.

Използването на биткойни от Microsoft засега се ограничава до САЩ. За момента не е ясно дали технологичният гигант планира да пусне тази опция за други страни в бъдеще. Много биткойн ентусиасти изглеждат очаровани от протягането на ръка към виртуалната валута от страна на Microsoft, като някои от тях коментират в платформата Reddit, че този ход е "доста голям".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още