IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителските разходи в САЩ надхвърлиха прогнозите през ноември

Търговията на дребно нарасна с 0,6% през миналия месец след ръста от 0,5% през октомври

16:50 | 11.12.14 г.
Потребителските разходи в САЩ надхвърлиха прогнозите през ноември

Потребителските разходи в САЩ са нараснали с по-бърз от прогнозираното темпо през ноември, изключвайки по-ниските цени на горивата и изпращайки по този начин пореден положителен сигнал за развитието на икономиката.

Министерството на търговията на САЩ съобщи, че продажбите на дребно (без автомобили, бензин, строителни материали и хранителни услуги) са се увеличили с 0,6% през миналия месец след ръста от 0,5% ръст през октомври.

Тъй наречените базисни продажби на дребно са един от ключовите компоненти и са основна част на потребителските разходи – водещ компонент във формирането на брутния вътрешен продукт.

Икономистите, анкетирани от Ройтерс, очакваха базисните продажби на дребно да се повишат с 0,4 на сто през ноември.

Общите продажби (заедно с автомобилите, бензина, строителните материали и хранителните услуги) са се покачили с 0,7%, отново надхвърляйки пазарните прогнози за разширение от 0,4%. Месец по-рано покачването бе минимално – в размер на 0,1 на сто.

Междувременно броят на хората, които са подали заявления за помощи при безработица през миналата седмица, остана под прага от 300 000.

Данните на Министерството на труда показаха, че първоначалните молби за помощи за безработни в САЩ са намалели до сезонно изгладените 294 000 през отчетния период, в сравнение с 297 000 през миналата седмица.

Що се отнася до тези, които вече получават държавна подкрепа, или т.нар. продължаващи молби за помощи, данните за приключилата на 29 ноември седмица показаха ниво от 2,514 млн. души в сравнение с 2,372 млн. души седмица седем дни по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още