IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френската икономика е в застой през второто тримесечие

Анализаторите обаче предричаха ръст от 0,2%

10:55 | 14.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Френската икономика на успя да оправдае очакванията на пазарните наблюдатели през второто тримесечие на годината.

Предварителните данни за брутния вътрешен продукт (БВП) на страната показаха, че индикаторът не е регистрирал промяна през второто тримесечие на годината спрямо предходното, съобщава WBP Online. Анализаторите очакваха ръст от 0,2%. За сравнение - през първото тримесечие икономиката на страната се разшири с 0,7%.

Икономиката на Франция регистрира ръст от 1,0% през второто тримесечие на годишна база. Анализаторите предричаха ръст от 1,1%. През първото тримесечие на годината икономиката на страната се разшири с 0,9% на годишна база.

Потреблението на домакинствата се забави рязко през второто тримесечие и нарастна едва с 0,1%, след като реализира ръст от  0,9% през първите три месеца на годината. Инвестициите в брутен основен капитал са намалели с 1,6% през второто тримесечие.

По-рано днес стана ясно, че най-голямата икономика в еврозоната, тази на Германия, се е разширила с 0,4% през второто тримесечие на годината спрямо предходното, след като записа разширяване от 0,3% през първото, показват данните на Федерална статистическа служба Destatis.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още