IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фабричните поръчки в Германия намаляват изненадващо през юни

Търсенето на вътрешния пазар се увеличава с 0,7%, но чуждестранните поръчки намаляват с 1,2%

10:40 | 05.08.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Фабричните поръчки в Германия намаляват изненадващо през юни, показват данните на федералната статистическа служба Destatis.

Фабричните поръчки са спаднали леко с 0,4% през юни на месечна и сезонно изгладена база, доста под прогнозите за растеж от 0,4%. За сравнение - през предходния месец фабричните поръчки отчетоха ревизиран растеж от 0,1 на сто, докато предварителните данни бяха за нулев растеж. посочва WBP Online.

На годишна база поръчките се свиват с 3,1% в края на шестия месец от годината, докато анализаторите прогнозираха спад от 1% през юни. 

Търсенето на вътрешния пазар се увеличава с 0,7%, но чуждестранните поръчки намаляват с 1,2%. Новите поръчки от еврозоната са намалели с 8,5%. За разлика от тях, тези от други страни са се увеличили с 3,8%, посочва Trading economics.


source: tradingeconomics.com Въпреки трудните икономически условия в световен мащаб и опасенията, свързани с Brexit, германската икономика остава относително силна.

Бизнес климатът в германската индустрия и търговия отчита през юли по-слаб спад, отколкото се очакваше. В числа – през юли той спада от 108,7 пункта до 108,3 пункта, но икономистите очакваха по-сериозен спад до 107,5 пункта.

PMI индексът в сферата на услугите нарасна до 54,4 през юли, потвърждавайки положителната тенденция на повишаване активността в сферата на услугите от юни. Пазарът очакваше индексът да се повиши до 54,6 от 53,7 през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още