IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодателите в САЩ добавят по-малко нови работни места от очакваното

През август заетите се увеличават със 151 хил. души

16:25 | 02.09.16 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Работодателите в САЩ извън земеделието добавят 151 хил. нови работни места през август, сочи докладът на Министерството на труда. Стойността е под очакванията на пазарите за около 180 хил. нови назначения. 

CNBC посочва, че август традиционно е труден месец за търсещите работа и 2016 г. потвърждава тази тенденция. От последните 13 години през 10 от тях август е бил месец, когато действителните данни не оправдават очакванията.

Данните за месец юли обаче са ревизирани нагоре от 255 хил. до 275 хил.

Усредненият ръст за последните три месеца възлиза на 232 хил. нови назначения месечно.

Нивото на безработица остава 4,9%, а пазарите прогнозираха понижение до 4,8%. 

Докладът показва още, че почасовите възнаграждения растат с едва 3 цента, което е 0,1% на месечна и 2,4% на годишна база.

Докладите за заетостта са ключови за Федералния резерв на САЩ, чието заседание е на 20 и 21 септември. Миналата седмица на икономическия форум в Джаксън Хол заместник-председателят на централна банка Стенли Фишер заяви, че именно данните за заетостта ще повлияят на Комисията по парична политика при решението. Председателят на институцията Джанет Йелън пък каза тогава, че аргументът за повишение на лихвените проценти набира сила през последните месеци.

Малко преди публикуването на данните шансовете за повишение на лихвите през септември бяха 27% спроред CME Group, а след като докладът излезе, вероятността падна до едва 12 на сто.

В сряда излезе проучването на ADP за заетостта в частния сектор. Според данните компаниите са добавили 177 хил. нови позиции този месец, което беше малко над очакванията на пазарите за 175 хил. нови назначения.

И въпреки че широкият показател е стабилен, детайлите на от доклада на ADP разкриха някои слабости. Всички нови позиции са в сферата на услугите – 183 хил. Сферите на производството на стоки всъщност отчитат спад в новите назначения с 6 000, като 2 000 от тях са в строителството. През юли тези сектори отчетоха загуба на 5000 нови работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 1
kloynat
преди 7 години
относно долара сега в момента долара ско4и драсти4но така 4е номер 6 поздрави и от мене макар 4е Работодателите в САЩ добавят по-малко нови работни места от очакваното долара пере яко нагоре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 3
pecan
преди 7 години
Мъка мъка а Студиото така ни убеждаваше да заложим на добър доклад и рязко покачване на долара . Мъка и за Туриста :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
khao
преди 7 години
хахахахаха, да и в такава през комунизма и такава у западна Европа.. а ти ? ... въпреки че знам отговора, като ти гледам писането :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 0
unsworth
преди 7 години
Отдъхнах си и пазарите си поотдъхнаха. Тоя проклет доклад много тежеше последните няколко дни върху индексите. Риск за две вместо една малка стъпка нагоре за лихвата вече почти няма, но дано не стане както обикновено и Фед не "изненада" два пъти пазарите през септември и декември.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
ти у фабрика някогиш влизал ли си ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 8
khao
преди 7 години
ми да що да не е супер, производството в белите държави се прави от роботи :):) .....а в русия изваждат повече от очакваното :):) въпреки че и там няма производство, а няма и услуги
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 7
ing5rov
преди 7 години
"Всички нови позиции са в сферата на услугите 183 хил. Сферите на производството на стоки всъщност отчитат спад в новите назначения с 6 000, като 2 000 от тях са в строителството. През юли тези сектори отчетоха загуба на 5000 нови работни места."Ми супер...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още