IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba купи 10% от сингапурските пощи

Китайският гигант навлиза все по-надълбоко в логистичния бизнес

16:24 | 28.05.14 г.
Автор - снимка
Редактор
 Alibaba купи 10% от сингапурските пощи

Китайският технологичен гигант Alibaba придоби 10% от националните пощи на Сингапур SingPost за 312,5 млн. сингапурски долара (249 млн. щатски долара), съобщава ВВС.

Alibaba планира експанзия на операциите си в Азиатско-тихоокеанския регион, припомня медията.

Двете компании съобщават, че ще обсъдят създаването на международен логистичен бизнес в сферата на електронната търговия.

Азиатско-тихоокеанският регион е един от най-бързо растящите пазари за електронната търговия. Според различни прогнози продажбите онлайн в региона ще нараснат до над 1 трлн. долара към 2020 г.

„Логистиката в електронната търговия е ключов фактор за „улавянето“ на ръста на електронната търговия в Азия“, коментира Волфганг Байер, главен изпълнителен директор на SingPost, в изявление.

По думите му средствата от тази инвестиция осигуряват на SingPost необходимата финансова гъвкавост и ще дадат на компанията възможност за значително разрастване на логистичния ѝ бизнес, свързан с електронната търговия.

Това е втората значителна инвестиция на Alibaba в логистиката. През декември миналата година компанията вложи 364 млн. долара в Haier Electronics като част от сделката между двете компании за сформиране на логистичен джойнт венчър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още