IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спекулации за здравето на Стив Джобс разклатиха акциите на Apple

Шефът на компанията е бил сниман пред клиника за борба с рака, като според лекари състоянието му е много тежко

14:28 | 17.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Спекулации за здравето на Стив Джобс разклатиха акциите на Apple

Акциите на американската технологична компания Apple изгубиха близо 2 на сто от цената си в часовете за търговия преди официалния старт на сесията на фондовата борса в САЩ. Според анализатори, цитирани от MarketWatch, причина за това са спекулациите относно здравословното състояние на изпълнителния директор на компанията Стив Джобс.

Джобс, който се оттегли от управлението на Apple през януари по здравословни причини, е бил сниман пред клиника за лекуване на рак в Калифорния.

Според най-мрачните спекулации Джобс е в изключително тежко състояние и му остават едва няколко седмици живот. По информация на "Daily Mail" здравословното състояние на милиардера е много по-тежко, отколкото се съобщаваше при оттеглянето на Джобс от управлението на Apple.

Лекари са споделили пред National Enquirer, че Джобс е неизлечимо болен и че по всяка вероятност дните му са преброени, оставали му не повече от шест седмици живот.

Основателят на Apple, чието богатство се оценява на 6 млрд. долара, даваше да се разбере, че е изпълнен с решимост да се бори с тежкото заболяване. За желанието му за живот свидетелства намерението му да построи нова къща в Калифорния.

Стивън Джобс страда от рядка форма на рак на панкреаса. Заболяването е било диагностицирано преди седем години.

През 2009 той претърпя трансплантация на черен дроб в Швейцария. По статистически данни едва 4% от пациентите с диагноза рак на панкреаса живеят повече от пет години след поставянето й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още