IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo е на тезгяха

Съоснователят Джери Йънг признава в общ мейл до служителите, че компанията обмисля всички опции

17:58 | 26.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center; ">
	Според медийни публикации&nbsp;&nbsp;Silver Lake Partners е подала оферта за Yahoo.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Според медийни публикации  Silver Lake Partners е подала оферта за Yahoo. Снимка: Ройтерс

Интернет компанията Yahoo действително е обявена за продажба, ако се вярва на вътрешнофирмено писмо, изпратено от съоснователя Джери Йънг и цитирано от Business Insider.

Според него концернът в сътрудничество с инвестиционната банка Allen & Company сондира офертите на заинтересовани от сделка компании.

„Нашите консултанти работят с нас за развитието на идеи, които преследваме по собствена инициатива. Същевременно обработват и запитвания от редица партньори, които са заявили интерес към различните опции. Имаме нужда от време, за да намерим най-доброто решение за компанията, акционерите и служителите й“, пише витиевато Йънг.

Дори и писмото да е имало за цел да успокои служителите, по всяка вероятност не е постигнало целта си. А че Yahoo се намира в трудна ситуация, е известно на почти всеки. Така че не е изненадващо, ако концернът търси начин да се продаде. 

Според писмото в момента Yahoo активно си търси нов главен изпълнителен директор, след като Каръл Барц бе уволнена по телефона в началото на септември. Засега начело е главният финансов директор Тим Морс.

В електронно писмо до All Things Digital Морс отрече слуховете за продажба. „Бих искал да ви уведомя, че докато Надзорният съвет преглежда всички варианти, аз и останалите мениджъри бяхме натоварени със задачата да ръководим по-нататък компанията. Това означава, че през следващите месеци няма просто да се откажем от развитието си. Активно взимаме решения и въвеждаме нови мерки“.

По отношение на изказванията на Йънг, Морс заявява, че Yahoo има нужда от гъвкав и визионерски план. Затова и Надзорният съвет преглеждал всички опции. „Това не означава, че се намираме на ръба“. Всеки в Yahoo би трябвало сега да действа бързо, да е отговорен към задачите си и да преследва целите на концерна“.

Според публикация на Wall Street Journal инвестиционната фирма Silver Lake Partners е подала оферта за Yahoo. По всяка вероятност Андерсън Хоровиц ще играе заедно със Silver Lake, а целта е препродажба на Yahoo след прилагане на оздравителна програма.

Silver Lake има подобен опит, през 2009 г. компанията придоби Skype от Ebay за 2 млрд. долара и през тази година я препродаде на Microsoft за 8,5 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Lazy
преди 12 години
Закъсняха, Няма кой да го купи вече, гугъл го закопа.Момента за продажбата беше 2001ва. Тогава можеха да го продадат за доста милиарди
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Да го продават, минА му модата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още