IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потенциални купувачи се оглеждат за Yahoo

Интернет концернът вече е получил няколко обаждания от заинтересовани компании

11:04 | 16.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Уволнението на вече бившия главен изпълнителен директор&nbsp;Керъл&nbsp;Барц&nbsp;подсили слуховете за продажба на Yahoo. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Уволнението на вече бившия главен изпълнителен директор Керъл Барц подсили слуховете за продажба на Yahoo. Снимка: Ройтерс

16-годишната щатска интернет компания Yahoo Inc. е „обсадена“ от потенциални купувачи, въпреки че новото ръководство обяви, че ще се концентрира върху стабилизиране на бизнеса и привличане на повече интерет реклами.

Според информация на Wall Street Journal сред потенциалните купувачи е инвеститорската група за рисков капитал Silver Lake Partners, но мениджърите на Yahoo все още не са се срещали с компанията. Не е ясно какво точно предлагат от Silver Lake, пише вестникът, цитирайки достоверни източници, запознати с преговорите.

Разговори с Yahoo е водил и медийният гуру Питър Чернин (бивш мениджър в News Corp.), който е представлявал друг фонд за рисков капитал - Providence Equity Partners. Преговорите за придобиване на дял в Yahoo обаче са били в съвсем начален етап.

Междувременно интернет концернът е сигнализирал, че не се намира под натиск да финализира бързо сделка за продажба, твърдят запознати със случващото се източници. 

Версията за интерес от страна на Silver Lake Partners се потвърждава и от публикация на технологичния блог All Things Digital (част от Wall Street Journal). Според него интернет концернът е в преговори с фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz, която си сътрудничи именно със Silver Lake.

Подобна сделка може да включва и други партньори - Digital Sky Technologies (DST) от Русия, японския партньор на Yahoo - Masayoshi Son, Питър Чернин, свързан с Providence Equity Partners, както и китайския партньор на Yahoo - Alibaba Group. Замесен в евентуални преговори е дори и Microsoft. 

All Things Digital цитира източници в и извън компанията. Марк Андрисън, шеф на  Andreessen Horowitz, и Бен Хоровиц били убедени, че активите на Yahoo и брандът все още са силни.

Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още