fallback

Office остава златната мина за Microsoft

Продажбите на Windows забавят ръста си, но печалбата на софтуерния концерн расте

09:26 | 21.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Най-големият в света софтуерен концерн Microsoft печели от бизнеса си с корпоративните клиенти. Добрите продажби на Office пакета гарантираха на Microsoft ръст на печалбата въпреки спадащото значение на операционната система Windows. В първото бизнес тримесечие за компанията от юли до септември приходите са се повишили със 7% спрямо същия период на миналата година до 17,4 млрд. долара (12,6 млрд. евро), предаде Ройтерс.

Продажбите на Windows се повишиха едва с 2% и по този начин следваха общото развитие на слабите продажби на компютри, на които често предварително инсталирана е операционната система. Най-важният продукт на концерна трябва да се справи с възхода на таблетите и смартфоните, които често използват други операционни системи.

Затова и приходите от продажбата на Windows дори намаляват през последните три тримесечия.

Сред най-важните шлагери освен пакета Office и операционната система Windows 7 е и сървърният софтуер.

„Виждаме растящо търсене сред клиентите ни на всички наши продукти“, заяви финансовият директор Питър Клай по време на представянето на резултатите в седалището на компанията в Редмънд. 

Оперативният директор Кевин Търнър от своя страна изтъкна преди всичко облачно базираните програми и услуги, при които данните се съхраняват на мощни централни сървъри в интернет и може да бъдат извикани при нужда от устройствата на работното място или у дома.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:07 | 12.09.22 г.
fallback