IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стив Балмър: Android не са ни конкуренция

Изпълнителният директор на софтуерния концерн нарече операционната система на Google „неинтуитивна“

18:06 | 20.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Стив Балмър по време на своя лекция пред студенти в университета Стандфорд. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Стив Балмър по време на своя лекция пред студенти в университета Стандфорд. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър, който има нелеката задача да задържи концерна на върха сред високотехнологичните компании, се зае с психовойна срещу лидерите при смартфоните.

Директорът на компанията на Бил Гейтс обяви, че телефоните с новата операционна система Windows Phone не само не отстъпват, но и превъзхождат тези с Android или iOS.

В интервю, цитирано от huffingtonpost.com, Балмър разкритикува особено остро Android с определението „неинтуитивен“. „Не трябва да си компютърен специалист, за да използваш Windows Phone. Но мисля, че трябва да си такъв при работата с Android“, коментира мениджърът на Microsoft. "За да може да навигираш в морето с икони, трябва да си почти хакер." 



По отношение на iPhone Стив Балмър беше малко по-снизходителен. Той определи продукта на Apple като сериозен конкурент, но не пропусна да отбележи: „От Apple определено направиха някои добри неща, особено със Siri. Но ние работим с подобни технологии вече няколко години“.

Балмър обаче признава, че предложенията на смартфони с Windows Phone трябва да бъдат разширени с по-евтини модели, за да може системата да се конкурира по-лесно с Android. За да се случи това обаче софтуерният концерн няма да следва примера на Apple и да влезе в производството на собствени устройства.

Поне засега обаче думите на Балмър не се материализират в конкретни резултати. 43,7 на сто от смартфоните в САЩ работят с Android, 27,3% от потребителите залагат на iPhone, а за Windows Phone остават едва 5,7% от пазара.

Още технологични новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още