IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Office остава златната мина за Microsoft

Продажбите на Windows забавят ръста си, но печалбата на софтуерния концерн расте

09:26 | 21.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Microsoft Office остава златната мина за концерна. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Microsoft Office остава златната мина за концерна. Снимка: Ройтерс

През първото си тримесечие Microsoft отчита ръст на нетната печалба от 6%. Резултатът напълно съответва на очакванията на анализаторите от FactSet – 5,7 млрд. долара (4,1 млрд. евро), или 68 цента на акция. През същото тримесечие на миналата година нетната печалба е била в размер на 5,4 млрд. долара, или 62 цента на акция. За първи път от около две години насам Microsoft не успява да надскочи очакванията на експертите.

Наистина печалбата нараства, но някога най-печелившият технологичен концерн изостава от конкурента си Apple за трети пореден път. Производителят на iPhone и iPad е спечелил за същия период 6,6 млрд. долара.

Apple и Microsoft са кръвни врагове в сферата на операционните системи, таблетите и смартфоните. В света на малките мобилни устройства Apple има предимство, но за сметка на това все още повечето продадени компютри са с Windows.

Преди два дни Microsoft, който изостава в бързо растящия пазар на смартфони зад Apple и Google, обяви, че ще пусне телефони, базирани на операционната система Mango. Първите устройства ще бъдат произведени от Nokia, Samsung и HTC в следващите няколко седмици. Анонсът на Microsoft дойде само ден след като Samsung и Google представиха в Хонконг първия телефон с новата версия на Android – Ice Cream Sandwich.

В следборсовата търговия акциите на концерна поевтиняха с 0,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 12 години
Това е просто, защото MS си плащат чинно под масата на много политици, за да не го глобяват. Новият офис пакет е така направен, че ако до този момент си работил с офис 2003 и си бил обучаван на него в университета, да се налага да положиш нови курсове, за да се научиш да работиш с новия офис пакет. Освен изцяло преподреденият офис пакет, той не е съвместим и със старите си версии. Нямаш никаква гаранция, че това, което се вижда на твоят компютър на новата версия, ще бъде видяно от клиента ти на старата версия. Честите промени във форматирането се водят до пълно съсипване на документите. Решението е просто или си купуваш новата версийка и даваш 300-500$ или се излагаш пред клиентите си и губиш от несъвместимостта на версиите на офиспакета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още