IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Office остава златната мина за Microsoft

Продажбите на Windows забавят ръста си, но печалбата на софтуерния концерн расте

09:26 | 21.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Microsoft Office остава златната мина за концерна. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Microsoft Office остава златната мина за концерна. Снимка: Ройтерс

Най-големият в света софтуерен концерн Microsoft печели от бизнеса си с корпоративните клиенти. Добрите продажби на Office пакета гарантираха на Microsoft ръст на печалбата въпреки спадащото значение на операционната система Windows. В първото бизнес тримесечие за компанията от юли до септември приходите са се повишили със 7% спрямо същия период на миналата година до 17,4 млрд. долара (12,6 млрд. евро), предаде Ройтерс.

Продажбите на Windows се повишиха едва с 2% и по този начин следваха общото развитие на слабите продажби на компютри, на които често предварително инсталирана е операционната система. Най-важният продукт на концерна трябва да се справи с възхода на таблетите и смартфоните, които често използват други операционни системи.

Затова и приходите от продажбата на Windows дори намаляват през последните три тримесечия.

Сред най-важните шлагери освен пакета Office и операционната система Windows 7 е и сървърният софтуер.

„Виждаме растящо търсене сред клиентите ни на всички наши продукти“, заяви финансовият директор Питър Клай по време на представянето на резултатите в седалището на компанията в Редмънд. 

Оперативният директор Кевин Търнър от своя страна изтъкна преди всичко облачно базираните програми и услуги, при които данните се съхраняват на мощни централни сървъри в интернет и може да бъдат извикани при нужда от устройствата на работното място или у дома.

Последна актуализация: 12:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Hris0 Hrist0v
преди 12 години
Това е просто, защото MS си плащат чинно под масата на много политици, за да не го глобяват. Новият офис пакет е така направен, че ако до този момент си работил с офис 2003 и си бил обучаван на него в университета, да се налага да положиш нови курсове, за да се научиш да работиш с новия офис пакет. Освен изцяло преподреденият офис пакет, той не е съвместим и със старите си версии. Нямаш никаква гаранция, че това, което се вижда на твоят компютър на новата версия, ще бъде видяно от клиента ти на старата версия. Честите промени във форматирането се водят до пълно съсипване на документите. Решението е просто или си купуваш новата версийка и даваш 300-500$ или се излагаш пред клиентите си и губиш от несъвместимостта на версиите на офиспакета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още