IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска на пазара по-малък iPad през есента?

Според слухове новият 7-инчов таблет ще струва 200 - 250 долара

21:28 | 11.05.12 г. 1
Apple пуска на пазара по-малък iPad през есента?

Американската компания Аpple планира да включи в продуктовия си портфейл нов, по-малък iPad с компактнен 7-инчов дисплей, посочва Рене Ричи - главен редактор на сайта iMore.

Изданието информира и за атрактивно ниската цена на новото устройство, което се очаква да струва между 200 и 250 долара.

Слухове за малкия iPad се носят из технологичния свят още от края на 2010, когато бе представен първият таблет на марката. Тогава покойният вече изпълнителен директор на компанията Стив Джобс застана против идеята за по-малък iPad в открито изявление пред медиите.

Източници на iMore издават, че характеристиките на 7-инчовия iPad ще бъдат идентични с настоящото поколение таблети на компанията. Единствената разлика ще бъде  в големината и “апетитната” цена.

Дори резолюцията на екрана ще бъде запазена – 2048х1536 пиксела, което прави гъстота от 326 пиксена на инч, съизмерима на тази, която притежава дисплейът на iPhone 4S.

Вероятно устройството ще поддържа всички апликации, които могат да бъдат пуснати и на стандартния таблет.

От Аpple планират да се справят с разходите като намалят вградената памет на новия по-малък таблет. Така той се очаква да се появи през октомври с капацитет за съхранение на данни от 8GB.

С ниската си цена, “iPad mini” със сигурност ще раздвижи конкуренцията на пазара, както се случи при пускането на Kindle Fire миналата година.

От 2004 насам Apple стана номер едно на пазара на MP3 плеъри, като започна да залага на качество, ниски цени и постоянно разширяване на продуктовата си линия. Изглежда компанията ще приложи същата ценова стратегия и във внедряването на новия iPad.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още