fallback

Xerox намали прогнозата си за годишната печалба

За второто тримесечие компанията отчете понижение на приходите с 1%, а на печалбата - с 3% на годишна база

19:04 | 20.07.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският производител на принтери Xerox намали след слабо второ тримесечие прогнозата си за печалбата за цялата фискална година. Заради продължаващо слабо търсене в технологичния сектор сега компанията очаква по-ниски печалби, заявиха от Xerox в петък в Норуок (Кънектикът).

„Все още мрачната икономическа среда влияе негативно на продажбите на копирни машини и принтери, особено в Европа бизнесът продължава да се развива слабо“, се казва в съобщение на компанията, цитирано от DPA.

През второто тримесечие приходите спадат с 1% на годишна база до 5,5 млрд. долара (4,5 млрд. евро). Спад има и по отношение на печалбата, която е 309 млн. долара – с 3% под миналогодишната.

Технологичното поделение, което в Xerox се фокусира върху бизнеса с копирни машини, принтери, части за принтери и услуги, е отчело със 7% по-ниски продажби. Само в бизнеса с устройства спадът в продажбите е с цели 10%.

Към слабото търсене следва да се добави и спад в цените от между пет и десет процента. Поради слабостта на традиционния бизнес с хардуер Xerox се опитва от известно време да развие по-силно сектора на услугите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:40 | 10.09.22 г.
fallback