IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox "отпечата" отличен финансов доклад

Компанията отчете ръст от 28% на печалбата си за третото тримесечие

17:13 | 25.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Входът към централния офис на Xerox в Стамфорд, Кънектикът. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Входът към централния офис на Xerox в Стамфорд, Кънектикът. Снимка: Ройтерс

Американският производител на хардуер Xerox Corp., един от най-големите в световен мащаб производители на печатни машини, отчете ръст от 28% на печалбата си за третото тримесечие, което се дължи преди всичко на оперативни подобрения и силни резултати в сектора за услуги, предаде Ройтерс.

Добро влияние на бизнеса на Xerox е оказала покупката на Affiliated Computer Services (ACS) през миналата година, която подсили бизнеса с услугите и която трябва в рамките на следващите три години да спести на компанията около 375 млн. долара.

Нетната печалба достига 320 млн. долара, или 22 цента на акция, спрямо 250 млн. долара, или 17 цента на акция през същия период на миналата година. Приходите на компанията се увеличават с 3% до 5,58 млрд. долара.

По този начин компанията не оправда с малко очакванията на анализаторите, които се надяваха на чиста печалба от 25 цента на акция и приходи от 5,59 млрд. долара.

За текущото тримесечие анализаторите очакват печалба от 33 цента на акция при приходи в размер на 6,09 млрд. долара, докато самият Xerox очаква печалбата да е между 32 и 35 цента на акция.

За цялата година обаче концернът повишава очакванията си за печалбата в диапазона 1,08-1,11 долара за акция при предишна прогноза от 1,07 долара на акция.

Вчера на Wall Street акциите на Xerox се търгуваха за 8 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още