IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox намали прогнозата си за годишната печалба

За второто тримесечие компанията отчете понижение на приходите с 1%, а на печалбата - с 3% на годишна база

19:04 | 20.07.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Xerox намали прогнозата си за годишната печалба

Американският производител на принтери Xerox намали след слабо второ тримесечие прогнозата си за печалбата за цялата фискална година. Заради продължаващо слабо търсене в технологичния сектор сега компанията очаква по-ниски печалби, заявиха от Xerox в петък в Норуок (Кънектикът).

„Все още мрачната икономическа среда влияе негативно на продажбите на копирни машини и принтери, особено в Европа бизнесът продължава да се развива слабо“, се казва в съобщение на компанията, цитирано от DPA.

През второто тримесечие приходите спадат с 1% на годишна база до 5,5 млрд. долара (4,5 млрд. евро). Спад има и по отношение на печалбата, която е 309 млн. долара – с 3% под миналогодишната.

Технологичното поделение, което в Xerox се фокусира върху бизнеса с копирни машини, принтери, части за принтери и услуги, е отчело със 7% по-ниски продажби. Само в бизнеса с устройства спадът в продажбите е с цели 10%.

Към слабото търсене следва да се добави и спад в цените от между пет и десет процента. Поради слабостта на традиционния бизнес с хардуер Xerox се опитва от известно време да развие по-силно сектора на услугите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
COBOSCHETO
преди 11 години
Xerox като марка никога повече няма да си купя ! Абсолютно бързоразваляща се техника сглобена някъде в Китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още