IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox удвои печалбата за последното тримесечие

Прогнозата за настоящото тримесечие е предимно консервативна

18:37 | 25.01.12 г.
<p>
	Централата на Xerox в Норуок, Кънектикът. <em>Снимка: Xerox</em></p>

Централата на Xerox в Норуок, Кънектикът. Снимка: Xerox

Печалбата на Xerox Corp. за четвъртото тримесечие на 2011 г. е над 2 пъти по-голяма от тази за същия период на предходната година, когато бе силно засегната от високи разходи, макар че приходите са само малко по-слаби от очакванията заради по-слабите продажби в технологичния бизнес на компанията, съобщи MarketWatch.

Печалбата е 375 млн. долара, или 26 цента на акция, при 171 млн. долара, или 12 цента на акция, през четвъртото тримесечие на 2010 г.

Ако се изключат разходите за преструктуриране и други еднократни приходи и разходи, които не са свързани с основната дейност на компанията, печалбата нараства до 33 цента на акция, което е в диапазона на предварителната прогноза на компанията за печалба между 32 и 35 цента на акция.

Приходите са се свили минимално с 0,2% до 6 млрд. долара, оставайки малко под очакванията на анализаторите от 6,07 млрд. долара.

От производителя на принтери и копирни устройства обявиха, че икономическата слабост в Европа е причина за нивото на приходите в технологичния бизнес от 2,71 млрд. долара, което е с 4,7% по-малко от показателя за четвъртото тримесечие на 2010 г. Приходите от услуги обаче са нараснали с 5,6% на годишна база до 2,87 млрд. долара.

Прогнозата за настоящото тримесечие е предимно консервативна, като очакваната печалба на акция е между 21 и 24 цента, а горната граница съвпада с усреднената оценка на анализатори, анкетирани от Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още