IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo може да направи оферта за RIM

Придобиването на производителя на Blackberry може да е вариант за разширяване на мобилния бизнес

22:08 | 24.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Lenovo може да направи оферта за RIM

Китайският компютърен гигант Lenovo разглежда редица възможности за разширяване на бизнеса си с мобилни телефони. Предложение за закупване на производителя на BlackBerry е RIM е една от многото възможности, заяви в четвъртък главният финансов директор на Lenovo Вонг Ваи Минг пред агенция Bloomberg.  „Ние няма да се поколебаем, ако се появи истински шанс".

Lenovo вече е провел разговори с Research In Motion и нейните банки за различни комбинации и стратегически проекти, казва Вонг. Акциите на RIM поскъпнаха след публикуването на интервюто с около четири процента.

RIM обмисля реорганизация на концерна. "Има няколко възможности, включително продажбата на хардуерното производство и лицензирането на нашия софтуер“, заяви главният изпълнителен директор на RIM Торстен Хайнс по-рано тази седмица в интервю за Die Welt.

Канадците започнаха да изпитват затруднения заради силната конкуренция от страна на Apple и Samsung. В началото на декември RIM трябваше да обяви спад на броя клиенти за първи път в своята история.

„Това трябва да се разглежда в контекст. Да загубиш 1 млн. клиенти от общо 80 милиона потребители при положение, че им предлагаш устройство, което е на повече от една година, не е толкова лошо", пояснява Хайнс.

Всяка оферта за части от RIM, която канадският премиер Стивън Харпър веднъж нарече "перлата в короната", ще предизвика цялостен преглед от канадските власти. За да поличи одобрение от страна на регулаторните органи, сделката в крайна сметка трябва да осигури ползи за Канада.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още