IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще вложи 1,7 млрд. долара в Китай

Най-големият в света производител на мобилни телефони се опитва да затегне производствената си мрежа

13:35 | 28.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung ще вложи 1,7 млрд. долара в Китай

Южнокорейският електронен гигант Samsung планира да инвестира 1,7 млрд. долара в разширяване и оборудване на операциите си в Куншан, бързо развиващ се производствен хъб западно от Шанхай, съобщи в неделя агенция Синхуа.

Експанзията на Samsung идва в момент, в който най-големият в света производител на мобилни телефони, чипове памет и телевизори се опитва да диверсифицира своите клиенти и да упражнява по-голям контрол над разтегнатата си производствена мрежа, която включва 250 доставчика в Китай.

Компанията вече строи комплекс за чипове в Сиан, индустриален град в северозападната част на Китай, който се оценява на над 7 млрд. долара.

Инвестицията в Куншан ще бъде използвани за изграждане на цехове, закупуване на съоръжения и създаване на изследователски институти, управлявани от Samsung Electro-Mechanics Co., съобщава Синхуа, позовавайки се на източници от  общинските власти в Куншан.

Производството в Китай се развива бързо, като асемблирането на технологични продукти измества известното с нисък марж производство на текстилни изделия и играчки.

Нарастващото присъствие на Samsung в Китай спечели вниманието на активисти за правата на труда, които досега бяха свикнали да контролират конкурента Foxconn. Компанията, чието същинско име всъщност е Hon Hai Precision Industry, проведе наскоро вътрешен одит и обеща да реши проблемите в своите фабрики, след като доклада от 2012 г. разкри, че компанията е наемала непълнолетни работници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още