IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft предприема мащабно преструктуриране

Компанията застава зад единна стратегия като едно цяло, а не зад съвкупност от стратегии на различните бизнес направления

20:30 | 11.07.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft предприема мащабно преструктуриране

Главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър заяви, че компанията предприема първото си преструктуриране за последните пет години, съобщава ВВС.

Технологичният гигант ще се концентрира върху бизнеса с телефони, игровите конзоли и услугите. По думите на Балмър Microsoft ще е в състояние да реагира по-бързо на пазарните промени.

Реформата идва на фона на спадащо търсене на персонални компютри, след като потребителите се насочват към таблетите и другите мобилни устройства.

В мемо до служителите Балмър посочва, че промените означават, че компанията застава зад единна стратегия като едно цяло, а не зад съвкупност от стратегии на различните бизнес направления.

Единната стратегия има за цел да обедини заедно разностранни области като Windows, Windows Phone, Xbox, Surface, Office 365 и други.

Новите отдели на Microsoft включват инженерингов, маркетингов и бизнес развитие. След като все повече хора използват мобилни устройства и уеб-базирани услуги, компанията би желала да види повече от своите продукти да се използват извън персоналните компютри.

„Макар, че ще предоставяме множество устройства и услуги, за да осъществим стратегията си, ще се стремим да определим общи цели за всичко, което правим“, изтъква Балмър.

Microsoft продължава да е доминиращата софтуерна компания при персоналните компютри със своята операционна система Windows, но в бързо растящия мобилен сектор компанията е зад Apple и Google, които едновременно продават устройства и правят операционни системи за таблети и смартфони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още