IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony продаде подразделението си за онлайн игри

То вече е собственост на нюйоркски инвестиционен фонд, а стойността на сделката засега е неизвестна

16:13 | 03.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японският технологичен концерн Sony Corp. продаде подразделението си за онлайн видео игри на инвестиционен фонд от Ню Йорк, съобщава Wall Street Journal.

"Бяхме придобити от Columbus Nova, компания за инвестиционен мениджмънт, известна с успешното си портфолио от технологични и медийни компании, както и такива, свързани със забавлението“, коментира Daybreak Game Company, подразделението, което преди носеше името Sony Online Entertainment.

Sony не разкрива финансовите условия на сделката, която е приключена в края на януари, но студиото отбелязва, че тази стъпка ще позволи на нейните инженери да предложат редица заглавия на клиентите, използвайки различни платформи, като Xbox на Microsoft Corp и смартфони, както и PlayStation на Sony.

Говорителят на Sony Computer Entertainment обяви, че сделката е била най-добрата възможност за компанията и студиото, тъй като фирмата търси възможности да подобри рентабилността си.

„Смятаме, че това е най-доброто решение и за двете страни“, коментира говорителят.

Студиото за игри е известно най-вече с популярните си онлайн базирани заглавия за мултиплейър игри като EverQuest. От подразделението уверяват, че сделката няма да засегне по никакъв начин разработката на игрите и софтуера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още