IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC възлага надежди на новия си главен изпълнителен директор

Постът вече заема досегашният председател Шер Уан

19:49 | 20.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Шер Уан.&nbsp;<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Шер Уан. Снимка: архив Ройтерс

Председателят на HTC Шер Уан заменя Питър Чоу като главен изпълнителен директор на компанията след три години, в които тайванският производител на смартфони отчита спад на продажбите, пише Bloomberg.

"Познавам компанията, познавам хората и имам визията“, коментира 56-годишната Уан. „Смятам, че съм най-добрият кандидат. Аз го предложих“.

58-годишният Чоу стоя начело на компанията, докато тя се изкачваше към върха на класацията на смартфоните в САЩ и се бореше за уреждане на патентните спорове с Apple и купуването и продажбата на Beats Electronics. По време на управлението му фирмата преживя свиване на пазарния дял на фона на конкуренцията на по-евтините модели на Xiaomi и по-широката продуктова линия на Samsung Electronics.

"Питър се справи зле, но дори и с връщането на Шер ще бъде трудно за HTC да се справи“, твърди Джеф Пу от Yuanta Financial Holding. “Нейното назначение може да означава, че за компанията е трудно да намери лидер отвън“.

Чоу, който ще бъде президент на HTC, ще поеме и една нова роля – като ръководител на HTX Future Development Lab, обявиха от компанията. Той работи за фирмата от нейното основаване преди 18 години и през 2004 г. става неин президент.

Смяната му се случва след като най-малко седем висши ръководители напуснаха HTC по време на мандата му, сред които и четирима различни маркетинг директори. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още