IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И HTC залага на селфи манията

Тайванският производител представи лесна за ползване камера и смартфон с 13 МР предна камера

13:24 | 09.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Двете нови устройства на тайванската компания. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Двете нови устройства на тайванската компания. Снимка: Ройтерс

Тайванският производител на мобилен хардуер HTC се възползва от манията по т. нар. селфита (от англ. selfshot - автопортретна снимка, често направена с мобилен телефон и пусната в социалните мрежи – бел. ред.и представи телефон, насочен специално към почитателите на автопортретите, предаде Ройтерс. 

Представеният в Ню Йорк модел Desire Eye е същевременно и първият смартфон, който използва 13 МР камера на предния панел, като дори я комбинира с двойна LED светкавица. Основната задна камера също е 13 МР.  Двете камери са способни да записват Full HD видео, разполагат с автоматично фокусиране и други функции за почитателите на фотографията.

Дисплеят е 5,2-инчов с Full HD резолюция, процесорът е Qualcomm Snapdragon 801 с 2GB оперативна памет. 

Въпреки пластмасовия си корпус Desire Eye е водоустойчив и може да издържи под метър вода в продължение на 30 минути. Операционната система е Android 4.4 KitKat, като HTC добавя и своя интерфейс Sense 6.

Концернът представи и компактната камера HTC Re, която попада в т. нар. категория "насочи и снимай". Тя няма дисплей и е разработена така, че да бъде компактна и лесна за носене.

„През последните години HTC налага стандарта при смартфоните. Днес изцяло се фокусираме върху концепцията за заснемане на изображение”, споделя Питър Чоу, главен изпълнителен директор на HTC. „Като компания не стоим на едно място и нашата отдаденост към иновациите ни отведе в изцяло нова посока при решенията за умната фотография за клиенти. Когато хората се докоснат до камерата RE, няма да искат да се откъснат от нея. Това е възможност за всеки да излезе иззад обектива и отново да изживее момента“.

Чрез устройството потребителите ще могат да се фокусират върху преживяването и да участват в случващото се, а не само да го наблюдават през дисплея на телефона си, докато записват, смята компанията. 

Вместо бутон за включване има сензор, който усеща допира и активира камерата моментално. С натискане на бутона се прави снимка, а със задържането му - видео клип. Сензорът на Re е 16 МР CMOS. Обективът има 146-градусово поле. Камерата може да записва клипове с Full HD резолюция.

Според HTC вградената батерия ще осигурява час и половина постоянен запис при Full HD резолюция или около 1000 снимки.  Засега компанията не дава подробности за цените на новия си смартфон и камерата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още