IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei Ascend P7 привлича дамите с по-добра предна камера

Устройството разполага с красив дизайн, по-издръжлива батерия и ултрабърза 4G LTE връзка

15:02 | 03.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Globul</em></p>

Снимка: Globul

Huawei прави крачка напред в борбата за надмощие с Apple и Samsung. Китайската компания пусна официално флагмана си Ascend P7, с който категорично заявява, че като трети най-голям производител на смартфони в света е готова да се бори и за първото място.

С Ascend P7 Huawei показва, че иска новият ѝ смартфон да се отличава от продуктите на конкурентите. За целта компанията прави мащабно маркетингово проучване, благодарение на което подобрява всяка част от телефона по начин, който да откликне на потребителските очаквания и желания.

Така се ражда Huawei Ascend P7, който се отличава с красив дизайн, интуитивен софтуер и наистина добра предна камера.

По думите на Уанг Янмин, президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа, за да се хареса на потребителите, един смартфон трябва да има красив дизайн. Това, с което се отличава новият смартфон на компанията, е фактът, че сред най-тънките смартфони на пазара. Той е с дебелина едва 6,5 мм.

Дисплеят е 5-инчов, с резолюция 1920 x 1080 пиксела, а съотношението на страните е 16:9. Последното осигурява по-добра визуална яснота при гледане на мултимедия. В допълнение рингът на телефона е едва 2,97 мм, за да може екранът да е още по-внушителен.

Телефонът е покрит със специално стъкло Gorilla Glass 3, което има задачата да направи устройството по-издръжливо при всекидневна употреба. Повърхността пък е създадена чрез наслагването на седем различни слоя. В България моделът ще се предлага в два цвята – черен и бял.

Батерията му се отличава с по-висок капацитет– над 6,5 часа при сърфиране в интернет и над 8 часа при гледане на видео. При нормално използване батерията издържа до два дни. Устройството има енергоспестяващ режим, който позволява настройване на най-подходящото използване на енергия, когато капацитетът на батерията е под 10%. 

Акцентът, който създателите на Ascend P7 поставят, е в предната 8MP камера, която има функция за автоматично разкрасяване. Според Янмин при нарастващия интерес към селфитата и факта, че жените обичат да снимат, добрата камера е определяща, когато става дума за смартфони.

Ето защо Huawei залага на редица подобрения в тази посока. Камерата на смартфона дава възможност на потребителя да прави панорамно селфи с повече хора като има опции за корекция. 

Ascend P7 работи с най-новия интуитивен софтуер Emotion UI 2.3, надграждащ Android. Той разполага с над 650 подобрения, телефонен мениджър, антивирусен скенер и мениджър за приложения. Последната функция позволява на потребителя да настрои кои програми да се стартират с пускането на телефона и кои да са в stand by режим.

В допълнение към всичко това Ascend P7 има ултрабърза 4G LTE връзка, комбинирана с опростена навигация. Сред предимствата на устройството е вградената smart network switching технология, чиято задача е да стабилизира връзката при слабо приемане на сигнал.

Ascend P7 работи с най-новия чипсет HiSilicon Kirin 910 Т, който е и най-мощният наличен на пазара. За по-голямо удобство създателите на смартфона са добавили опция за втора SIM карта.

Флагманът на Huawei работи и с няколко странични устройства като Bluetooth маркер – устройство, което може да бъде закачено за багаж например. То се свързва директно със смартфона и в случаите, в които багажът се отдалечи на повече от 10 метра, телефонът алармира потребителя. Джаджата може да се ползва и като помощник при дистанционно заснемане.

"Умната" гривна TalkBand B1 също работи успешно с Ascend P7.

„Тя ще бъде налична на пазара от третото фискално тримесечие“, разкри Николай Нанков, мениджър „Маркетинг и продажби”, Huawei Technologies Bulgaria.

Самият смартфон пък ще се предлага ексклузивно в магазините на Globul от началото на юни. Цената на Huawei Ascend P7 започва от 19,50 лв. на месец с двугодишен договор за абонаментна програма GLOBUL Web&Talk 49.99. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още