IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Продажбите на Apple Watch

Повече от половина поръчки досега са били направени в първият ден, в който Apple започна да приема заявки

11:32 | 25.05.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Предварителните поръчки на Apple Watch стартираха с гръм и трясък и първоначалната продукция на компанията беше бързо разпродадена. След това обаче американските поръчки рязко спаднаха и оттогава остават без промяна, съобщава онлайн изданието Quartz, базирайки се на анализ на Slice Intelligence, компания, която следи потребителските разходи в САЩ чрез разписки от електронна търговия.

Според анализа на Slice Intelligence, основаващ се на повече от 14 000 онлайн купувача, до 18 май Apple е получил поръчки за почти 2,5 млн. часовника в САЩ. Повече от половина са били направени на 10 април, първият ден, в който Apple започна да приема предварителни заявки в САЩ и осем други страни.

След първия ден американските заявки поддържат нива от под 30 000 на ден. На 24 април, когато първите поръчки започват да пристигат и потребители споделят първоначалните си впечатления от Apple Watch, заявките леко се покачват.

И все пак това са едва първите дни за Apple Watch и по-широкия пазар за подобен тип продукти. На компанията й отне повече от 2 години, за да продаде 2 млн. iPod устройства и няколко месеца, за да продаде същия брой iPhone телефони.

В по-общ план умният часовник все още се опитва да намери предназначението си. Много от първите потребители изглежда го харесват, но със сигурност все още не е устройство, което задължително трябва да имаш. Изглежда умните часовници са най-популярни около празници, подобно на останалите потребителски устройства на Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 33 rate down comment 0
khao
преди 8 години
графиката напомня на продажбата на акции от ЦСКА :) първия ден е събрал балъцуите и после леко по лека
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още