IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlaBlaCar набра 200 млн. долара в нов кръг на финансиране

Компанията вече е оценявана на 1,6 млрд. долара

15:43 | 17.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
BlaBlaCar набра 200 млн. долара в нов кръг на финансиране

Мобилното приложение за споделено пътуване BlaBlaCar набра 200 млн. долара финансиране, което оценява френската компания на 1,6 млрд. долара. Фирмата се опитва да разшири дейността си на нови пазари и да запази ръста си, след като нейните шофьори се увеличиха повече от два пъти тази година, предава Bloomberg.

Кръгът на финансиране беше воден от Insight Venture Partners и Lead Edge Capital, като сред инвеститорите се наредиха Vostok New Ventures, обяви стартиращата компания в сряда. BlaBlaCar, което е търговското име на Comuto SA, вече е събрала повече от 300 млн. долара.

Базираната в Париж компания, която оперира в 19 страни, наема свой екип и в Бразилия. Услугата ще започне работа през декември, разкри главният оперативен директор Никола Брюсон.

BlaBlaCar разглежда и други големи латиноамерикански пазари като Чили, както и няколко в Азия, посочва Брюсон, който е и един от съоснователите на компанията.

“Ние сме много приятно изненадани от успеха, който имаме на тези пазари”, коментира още той. “Скоростта на растежа ни на тези пазари е феноменална и това ни мотивира да наберем още средства”.

Мобилните приложения, които позволяват на потребителите да резервират коли за превоз през смартфона си, се превръщат в едни от най-високо оценяваните стартъпи. Ola, индийска компания, подобна на Uber Technologies, приключи кръг на финансиране за 500 млн. долара, който щя е оцени на 5 млрд. долара или повече, твърдят източници, запознати с плановете на компанията.

Базираната в Сан Франциско Uber пък е оценявана на 50 млрд. долара.

BlaBlaCar не планира първично публично предлагане в близките няколко години, тъй като иска да се фокусира върху растежа си в този период, обясни Брюсон. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още