IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директор на Lyft може да обърне делото, което компанията води срещу него

Той твърди, че работодателите му са влизали в личния му профил в Dropbox

16:17 | 14.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Бивш директор на Lyft, обвинен за разпространяването на поверителна информация при преместването си в Uber Technologies, може да успее да обърне делото срещу своя бивш работодател, пише Bloomberg.

Травис ВандерЗанден, който е съден от Lyft през 2014 г. за прехвърлянето си при най-големия конкурент на компанията, в петък спечели позволение от съда, което ще му даде възможност да обвини Lyft, че навлиза в личния му живот, като нахлува в неговия личен акаунт в Dropbox.

Делото на Lyft срещу ВандерЗанден, който е неин бивш главен оперативен директор, след това станал президент международно развитие в Uber, ще бъде разгледано от съда през следващите пет седмици. Мъжът е обвинен в нарушаване на договора си, като е прехвърлил най-чувствителните документи на Lyft в своя акаунт в Dropbox дни и месеци преди да напусне компанията през август 2014 г.

Сега, както и тогава, базираните в Сан Франциско стартъпи, продължават да водят огромно съперничество кой ще доминира в споделеното пътуване по целия свят.

Съдия от Сан Франциско обяви по време на решението си в петък, че въпреки че адвокатът на ВандерЗанден е направил оплакване, че от Lyft са влизали в акаунта на служителя си в Dropbox в същия месец, в който той е бил съден, не е ясно какво точно е било разглеждано в профила, докато не са излезли данните от компютърната справка миналия месец.

От Lyft твърдят, че щом ВандерЗанден е съхранявал лична информация на лаптоп на компанията, не би трябвало да е имал очаквания, че тя ще остане конфиденциална.

“Всеки документ, който разгледахме, беше на компютър, който е собственост на Lyft”, твърди Брандън Маккормак, говорител на компанията.

Говорителят на Uber не е отговорил веднага на искането за коментар. Питър Мейер, адвокат на ВандерЗанден, също не е отговорил.

От Lyft подозират, че обвиняемият е взел документите, съдържащи важна финансова информация, стратегически планове, списъци с клиенти, данни на персонала и международни планове за растеж. Той пък заяви, че Lyft е разбрала, че води преговори с Uber, преди да напусне, като са следили електронната му поща и текстовите съобщения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още