IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse очаква бляскава година за Instagram

Мобилното приложение ще генерира над 3 млрд. долара приходи за Facebook през 2016 г., твърдят анализаторите

10:10 | 20.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Решението на Facebook да придобие Instagram изглежда все по-добро и по-добро, пише Bloomberg.

След като купи Instagram за 1 млрд. долара през 2012 г., сега анализаторите от Credit Suisse Group очакват, че социалната мрежа ще получи тройно по-голяма сума под формата на приходи за тази година от мобилното приложение за споделяне на снимки.

"Прогнозата ни е за 572,5 млн. долара приходи от Instagram за първото тримесечие на 2016 г. и 3,2 млрд. долара годишни приходи“, коментират анализаторите, ръководени от Стивън Джу.

Instagram и премиум видеото ще бъдат голям двигател на приходите от мобилни и декстоп реклами.

„Нашата прогноза е за консолидирани приходи от реклама в размер на 5,24 млрд. долара за първото тримесечие, което влияе на нашата прогноза съответно за 573 млн. и 260 млн. долара принос от Instagram на Facebook и продуктите, свързани с премиум видео", посочват експертите. 

Джу и екипът му твърдят, че в бъдеще телевизионните реклами ще се насочат към Instagram.

“Малък брой големи рекламодатели имат възможността да плащат за видео реклами в Instagram, които са с продължителност до 60 секунди (спрямо 30 секунди преди февруари 2016 г. и спрямо 15-секундното ограничение за потребителите). Всичко това ще помогне на големите марки да прехвърлят по-лесно своите вече съществуващи телевизионни реклами в Instagram”.

Когато Facebook придоби стартъпа, той имаше близо 30 млн. потребители. Месечно активните потребители достигнаха 400 млн. към септември 2015 г., като са повече от тези на Twitter. Голяма част от скорошната експанзия на Instagram се случва извън САЩ.

"Нашата общност се разрасна и стана по-глобална, като повече от 75% от нея живеят извън САЩ“, посочи Instagram в последната публикация в блога си. „Сред последните 100 млн. души, които се присъединиха, повече от половината живеят в Европа и Азия. Страните, които са добавили най-много потребители в Instagram, са Бразилия, Япония и Индонезия". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още